Відбулась чергова сесія Приютівської селищної ради

  • 1915

Фото без опису

7 жовтня відбулася 32-га сесія Приютівської селищної ради VII скликання, на розгляд якої депутатам було представлено 19 питань і всі вони були нагальними, актуальними та важливими для нашої громади.

Першочергово було розглянуто проект рішення «Про внесення змін до рішення селищної ради від 17 грудня 2019 року №490 «Про бюджет Приютівської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік». За підсумками голосування депутати підтримали ряд змін до показників бюджету Приютівської об’єднаної територіальної громади. Зокрема, погодили видатки місцевого бюджету на суму 3 494 ,9 тис. грн.

Частина цих коштів буде спрямована на ремонт адміністративних приміщень старостатів, систему електронного голосування, виконання програми масових заходів, спеціальну премію талановитим учням та творчо працюючим вчителям; також заплановано поточний ремонт Головківського сільського будинку культури та ремонт Березівського сільського будинку культури; додатково було виділено кошти на встановлення дитячих майданчиків та на вуличне освітлення.

Вперше в селищному бюджеті передбачені кошти на програму розвитку малого та середнього підприємництва в розмірі 10 тис. грн. Також закладено видатки на освіту — на придбання двох електричних плит в для Протопопівського дошкільного закладу – 25,0 тис. грн та поточні ремонти закладів загальної середньої освіти — 170,3 тис. грн.

Було здійснено й перерозподіл коштів по субвенціям з державного бюджету місцевим бюджетам на  проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів  у сумі 743,0 тис. грн та на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сумі 628,9 тис. грн.

Поряд із цим, заплановано надання субвенції районному бюджету в сумі 406,3 тис. грн, з них:

  • Центру медико санітарної допомоги — 383,9 тис. грн (встановлення фільтру для очистки води для Протопопівської амбулаторії; закупівля засобів індивідуального захисту, встановлення вікон для Березівського фельдшерсько – акушерського пункту, придбання пульсоксиметрів та безконтактних термометрів для Приютівської амбулаторії, придбання аналізаторів для Головківської амбулаторії — 322,0 тис. грн. та ін.
  • Дитячоюнацькій спортивній школі «Колос» на виплату заробітної плати — 22,4 тис. грн.

Також було розглянуто ряд земельних питань. Зокрема, затверджено Положення та прийнято рішення створити громадські пасовища на території Головківськогостаростинського округу Ізмайлівського старостинського округу та Костянтинівського старостинського округу. Серед інших земельних питань: встановлення меж земельним ділянкам на місцевості, затвердження технічної документації та передача земельних ділянок у  власність, погодження надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за межами населених пунктів на території Приютівської селищної ради та інші.