У Головківці завершують капітальний ремонт мосту

  • 1463

Фото без опису

У селі Головківка через річку Бешка пролягає автодорожній міст, який розташовано на ділянці 2+531 автомобільної дороги загального користування місцевого значення С12163. Незадовільний експлуатаційний стан споруди зумовив необхідність її капітального ремонту.

Ще у серпні підрядна організація ДП «Будівельник 2012» «ТОВ «Альманах-2000» на замовлення ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг» розпочала підготовчі роботи із капітального ремонту. Зокрема, було повністю розібрано старе мостове полотно та посилено його опорні частини.

Далі за проєктом було улаштовано збірно-монолітну залізобетонну будову, потім мостобудівельники виконали роботи із гідроізоляції мостового полотна, улаштували монолітні тротуари вздовж мосту.

Після укладання асфальбетонного покриття мостового полотна із дрібнозернистої суміші будівельники змонтують перильне та бар’єрне огородження, улаштують смуги безпеки, нанесуть розмітку на проїзджу частину мосту та встановлять дорожні знаки.

Вартість капітального ремонту за договором складає більше 11 мільйонів гривень.

На час ремонту було влаштовано об’їзд для водіїв дорожньо-транспортних засобів, про що попереджає заздалегідь встановлений інформаційний вказівник. Наявність альтернативної переправи проектом не передбачили, а тому неподалік основного мосту її збудували за кошти місцевого бюджету.