У Користівському ліцеї обладнали кабінет фізики: сучасна цифрова лабораторія, нове лабораторне та демонстраційне обладнання

  • 1818

Обладнати кабінет фізики в сучасній школі — цікаве, хоч і непросте завдання для будь-якого вчителя. Адже зараз доступна велика кількість різноманітного обладнання для фізичного кабінету, яким раніше мали змогу користуватися хіба що співробітники наукових лабораторій. Сучасні ж технології розкривають перед учнями нові можливості та надають змогу здобути практичні знання та навички з різних розділів цього досить складного шкільного предмета.

Окрім того, важко уявити сучасний шкільний кабінет фізики без сучасної цифрової лабораторії. Тож основа для успішного викладання фізики в школі — достатня кількість практичних дослідів. А їх проведення неможливе без сучасного обладнання. До складу цифрового вимірювального комплексу входить:

  • Реєстратор даних, що дозволяє отримувати дані з датчиків як в автономному режимі, так і в синхронізації з комп’ютером, планшетом або смартфоном;
  • Набір цифрових датчиків для проведення необхідних за шкільною програмою дослідів. Серед них: датчик напруги, струму, температури, тиску, освітленості, магнітного поля, руху, сили, вологості, прискорення, ультрафіолетового випромінювання тощо.

«Лабораторне, демонстраційне обладнання, сучасну цифрову лабораторію, мультиборд та меблі було придбано для учнів Користівського ліцею за рахунок залишку освітньої субвенції, що утворилась на кінець 2019 року. Загальна сума цього обладнання становить близько 600 тисяч гривень. Слід відзначити, що це не єдине масштабне придбання у цьому році: ми закупили багато кабінетів географії, біології та одну STEM-лабораторію. Зокрема, школи громади отримали чимало комп’ютерної техніки, конструкторів, мультимедійного обладнання для «Нової української школи». Загальна сума цьогорічних закупівель становить більше трьох мільйонів гривень. Ці успіхи пов’язані безперечно з тим, що освіта громади працює автономно і має можливість раціонально використовувати бюджетні кошти», — зазначив селищний голова Андрій Коломійцев.