Епізоотичну ситуацію по захворюваності на сказ тварини у Головківці визнано неблагополучною

  • 698

Фото без опису

31.10.2020 року на території присадибної ділянки, що в селі Головківка, господарем було знайдено труп лисиці, про що було повідомлено чергового лікаря ветеринарної медицини. Після опитування власника домогосподарства та сусідів, було проведено вакцинування проти сказу сприятливим тваринам та проведена дезінфекція місцевості.

Відібраний патологічний матеріал було направлено на лабораторне дослідження, при якому виявлено антиген вірусу сказу.

Згідно протоколу засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрійській районній державній адміністрації від 04.11.2020 року визнано епізоотичну ситуацію по захворюваності на сказ тварини (лисиця) на території села Головківка та Олександрійських мисливських угідь землекористування Головківським старостинським округу неблагополучною.

«Головківку оголошено неблагополучним пунктом по сказу тварин (лисиця) та вважається, що Олександрійські мисливські угіддя, які знаходяться на території землекористування Головківського старостинського округу є загрозливою зоною. Саме тому, задля попередження розповсюдження сказу, прошу всіх жителів Головківки взяти активну участь у вакцинуванні проти сказу своїх домашніх улюбленців та дотримуватися правил утримання собак і котів. Вакцина є безкоштовною, тому сподіваюсь на вашу свідомість та взаємовідповідальність! Будьте пильні та обережні», — звернулась до громадян Тетяна Кузьменко.