В Олександрійському районі розпочали виплату житлових субсидій на опалювальний період

  • 747

Фото без опису

Законодавством встановлено, що в опалювальний сезон житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для всіх видів опалення розраховується з 16 жовтня.

Управлінням соціального захисту населення району проведено перерахунки розмірів житлових субсидії з урахуванням послуги опалення. Вся необхідна робота проведена самостійно без додаткового звернення громадян.

Виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі за жовтень поточного року буде проведена через банківські установи на початку листопада, через виплатні об'єкти АТ «Укрпошта» з 4 по 25 листопада.

Житлові субсидії у грошовій безготівковій формі будуть перераховані надавачам послуг через АТ «Ощадбанк» до 18 листопада. Про стан розрахунків за житлово-комунальні послуги АТ «Ощадбанк» направить одержувачам субсидії СМС повідомлення.

У листопаді поточного року розміри житлових субсидій будуть розраховані автоматично на повний опалювальний місяць, в тому числі домогосподарствам, розмір субсидії яким у жовтні визначено у розмірі «0» грн.

Домогосподарства, які на сьогоднішній день не отримують субсидію, можуть звернутись з відповідною заявою.

Звертаємо увагу населення району, що  у сільській місцевості та у об'єднаних територіальних громадах заяви громадян з необхідними документами для призначення житлових субсидій приймаються уповноваженими особами селищних і сільських рад, об'єднаних територіальних громад, та передаються управлінню соціального захисту населення.

З метою мінімізації ризиків зараження коронавірусною інфекцією радимо документи на призначення житлової субсидії подавати у наступні способи:

  1. направити поштою;
  2. скористатись електронним сервісом Мінсоцполітики https://subsidii.mlsp.gov.ua
  3. залишити заяву та декларацію у дистанційній скриньці розміщеної в селищних і сільських радах, об'єднаних територіальних громадах.

Основною перевагою он-лайн сервісу є те, що скористатись ним можливо цілодобово, кожного дня та не виходячи з дому.

Як скористатися послугою онлайн:

  1. Перейти на веб-сайт Мінсоцполітики у розділ Е-сервіси/Субсидії або за посиланням: https://subsidii.mlsp.gov.ua.
  2. Авторизуватись в один із 3-х способів: за допомогою електронного підпису, за адресою електронної пошти або ідентифікацією BankID.
  3. Заповнити електронну форму заяви про призначення субсидії та декларації про доходи і витрати осіб.

Після заповнення всіх необхідних реквізитів необхідно перевірити та підтвердити правильність внесених даних.

У разі необхідності, в електронному сервісі можливо приєднати файл із сканованою копією документу (в pdf-форматі), а саме:

  • документи, що підтверджують фактичне місце проживання особи, відмінне від адреси реєстрації за адресою домогосподарства;
  • договір оренди житлового приміщення;
  • документи, що підтверджують факт надання особою соціальних послуг;
  • довідка про доходи, інформація про які відсутня в ДПС та Пенсійному фонді України; документи що підтверджують факт перебування особи в складних життєвих обставинах.  
  1. Підписати заяву електронним підписом та направити на розгляд.

Звертаємо увагу, у разі подання документів на призначення субсидії через електронний сервіс без використання електронного підпису вам необхідно буде особисто в місячний термін звернутись до управління соціального захисту населення аби власноруч підписати документи.

При виникненні питань соціального захисту населення рекомендуємо звертатися на телефон гарячої лінії: 0678293005 або 0950315354.