Реалізацію проекту Войнівського ЦНАПу відновили за кошти місцевого бюджету

  • 1380

У Войнівці триває реалізація проекту будівництва Центру надання адміністративних послуг. Загальна вартість проекту складає близько 9 млн. грн, частину з яких Приютівська громада отримала з державного бюджету за програмою «Фінансування соціально-економічного розвитку регіонів». Роботи з будівництва об’єкту розпочались навесні 2019 року, втім призупинились через недофінансування з боку держави.

На той момент, підрядною організацією було виконано близько 75% від запланованих робіт. Зокрема, облаштовано армований фундамент, виконано стяжку підлоги з утепленням, встановлено металеві колони на півколо. Поряд із цим були проведені водопровідні, електричні комунікації, зведена «коробка» будівлі, встановлені металопластикові вікна, двері, а також виконано перекриття стелі.

Сучасний ЦНАП є надзвичайно значимим як для місцевих жителів, так і для громади в цілому. Введення в експлуатацію будівлі дозволить не тільки покращити доступність та якість надання адміністративних послуг, а й облаштувати там робочі місця для старости та інших посадових осіб Войнівського старостинського округу.

Тож з метою прискорення реалізації цього проекту, рішенням сесії Приютівської селищної ради №730 від 8 вересня 2020 року було виділено субвенцію обласному бюджету в сумі 1 млн. грн. Ці кошти дозволили вже на початку листопада розпочати внутрішньо-оздоблювальні роботи на об’єкті. Наразі працівники підрядної організації займаються монтажними роботами, вкладають керамічну плитку на підлогу, обштукатурюють, фарбують стіни та ін. Завершення також вимагає облаштування вбиральні, монтаж вентиляційної та опалювальної системи в будівлі.