У суперфіналі «Відкривай Україну 2020» змагались дві команди, в якості експерта для яких виступила представниця Приютівської ОТГ

  • 527

Фото без опису

13 листопада відбувся грандіозний суперфінал Всеукраїнського проєкту неформальної освіти «Відкривай Україну», який проходив за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту України. Цього року учасники переосмислили свою діяльність і можливість втілювати свої ідеї, реалізовувати проєкти для громади в нових умовах карантинних обмежень. Це новий виклик, нове бачення і команди навчилися бути гнучкими, реагувати на виклики і досягати цілей.

«Відкривай Україну» навчає підлітків втілювати свої ідеї та задуми, і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну. Проєкт намагається поставити питання суспільства та громад вголос, а шукати відповіді беруться команди підлітків 7-11 класів, які організовуються навколо тих проблем, які впадають їм в очі.

Всього понад 600 зареєстрованих команд із 345 міст та селищ України були зареєстровані на цій платформі у 2020 році. Під час проєкту учасники проходили трансформаційні етапи командного розвитку. Як результат, робили дуже потужні проєкти: застосунки, фестивалі, арт-інсталяції та цілі рекреаційні парки. Цього року школярі знову обрали важливі теми для своїх проєктів.

Цікавим стало те, що експертом для восьми команд з різних областей України стала провідний спеціаліст відділу розвитку територій Приютівської селищної ради Марина Дячук. До суперфіналу «Відкривай Україну 2020» пройшли дві команди з її кластеру — «Стрийський фенікс» (м. Стрий) та «NUGGETS» (м. Люботин).

Результати суперфіналу:

1 місце — команда «Варяги», Київська область — 352 бали;

2 місце — команда «Релакс», Донецька область — 344 бали;

3 місце — команда «Крок», Волинська область — 342 бали;

4 місце — команда «БЕМС», Рівненська область — 332 бали;

5 місце — команда «Стрийський фенікс», Львівська область — 289 балів;

6 місце — команда «NUGGETS», Харківська область — 286 балів.