Як відкрити сімейну молочну ферму?

  • 1929

З 2017 року в Україні розпочато великий проект з розвитку молочного тваринництва на селі. Проект реалізується Кластером “Натуральне молоко”, за підтримки ТОВ “УкрМілкІнвест”, та має всі перспективи стати одним з рушіїв розвитку сільської місцевості України.

Проект спрямований на розвиток молочного тваринництва шляхом допомоги у створенні сімейних молочних ферм та молочних кооперативів на їх основі.

Все, що потрібно для участі у проекті: ініціативній родині звернутися до організаторів та продемонструвати своє бажання та зацікавлення. Після подання заявки організатори проекту проводять ретельне вивчення можливостей та серйозності намірів кандидатів. Зокрема, важливими критеріями для оцінки кандидатів є наступні:

  • Бажання і внутрішня згода родини;
  • Наявність приміщення для утримання ВРХ або земельної ділянки для будівництва ферми;
  • Бажано: мати досвід в утриманні корів;
  • Бажано: мінімальний набір с/г техніки;
  • Бажано: земля для кормів/випасу.

З усіх критеріїв найважливішим, безумовно, є бажання та рішуча готовність взяти на себе відповідальність за добробут власної сім’ї. В усьому іншому родина отримує всебічну допомогу з боку спеціалістів проекту.

У разі позитивного рішення, родина стає учасником проекту, в межах якого ми допомагаємо відкрити власний сімейний бізнес і збільшити його у рази протягом 3-5 років, супроводжуючи і допомагаючи на всіх етапах: створення проекту ферми, консультування при будівництві, відбір високопродуктивної худоби, встановлення обладнання, холодильника, фінансовий супровід та впровадження обліку. Після відкриття ферми ми забезпечуємо надання регулярних послуг: зооветеринарне обслуговування, послуги осіменіння, технологічна карта кормів, забезпечення силосу, бухгалтерський облік, отримання дотацій.

Ми шукаємо людей, які готові з маленького зробити велике і стати фермером.

Цілі та завдання проекту

Зупинити занепад села і молочної галузі через створення молочних ферм сімейного типу. Зміцнти сім’ї та допомогти створити родинний бізнес для багатьох поколінь!

Завантажити проект по створенню сімейних молочних ферм