У Приютівській громаді працюватимуть додаткові пункти обігріву

  • 1075

У населених пунктах Приютівської громади діятимуть додаткові пункти обігріву населення в будівлях з цілодобовим  перебуванням персоналу (сільські ради, медичні амбулаторії, фельдшерські пункти тощо, приміщення яких опалюються та мають телефонний зв'язок). Їх функціонування забезпечуватиметься цілодобовим чергуванням в пунктах обігріву відповідальних працівників, волонтерів та представників громадських організацій.

Додаткові пункти обігріву забезпечуватимуться одноразовим посудом та продуктами харчування для осіб, які потребують обігріву. Поряд із цим, пункти обігріву укомплектовуватимуться медичними аптечками із засобами для надання долікарської допомоги людям у разі обмороження, дезінфікуючими засобами та одноразовими масками.

Також організовуватиметься подвірний обхід населених пунктів з метою виявлення людей, які не мають можливості забезпечити в своєму житлі нормальний температурний режим. Зокрема, розробляється реєстр найбільш уразливих  верств населення для організації своєчасного надання їм допомоги в зимовий період. Узагальнені реєстри найближчим часом будуть надані управлінню ДСНС у Кіровоградській області.