Рух транспорту мостом у Головківці відновлено

  • 545

Фото без опису

ДП «Aгентство місцевих автомобільних доріг» Кіровоградської області повідомляє про повне завершення робіт із капітального ремонту мостової споруди, розташованої на ділянці км 2+531 автомобільної дороги загального користування місцевого значення С121631 Головківка-вихід на а/д Т-12-15- Піщаний Брід, що у селі Головківка.

Працівники підрядної організації демонтували зношені конструкції мосту наприкінці літа. Впродовж трьох місяців мостобудівники підсилили міцність мостових опор, улаштували збірно-монолітну залізобетонну прогонову будову, проклали захисний шар гідроізоляції на мостовому полотні. Потім змонтували пішохідні залізобетонні сходи та монолітні тротуари вздовж мосту, зокрема встановили бортовий камень та прикрайкові лотки водовідведення, а також улаштували дві водоочисні споруди з обох боків мосту. Після укладання двох шарів асфальтобетону на полотно автопроїзду разом із підходами до мосту було встановлено колесовідбійники та нанесено розмітку на проїжджу частину мостового полотна. На завершальному етапі було змонтовано перильне огородження та бар’єрну огорожу зі світлоповертальними елементами.

Вартість капітального ремонту за договором склала близько 11 мільйонів гривень. Наразі рух транспорту мостом відновлено.