Поліцейські офіцери громади прозвітували про свою роботу

  • 518

Сьогодні, 11 грудня, у Приютівській селищній раді відбулась чергова сесія, на якій депутати крім розгляду порядку денного заслухали звіт за перший рік роботи поліцейської станції Олександрійського РВП ОВП ГУНП в Кіровоградській області. Про криміногенну обстановку на території Приютівської об’єднаної громади за час обслуговування, проблемні питання, скоєні злочини та їх розкриття, розповів капітан Олександр Чередніченко.

«Протягом поточного 2020 року поліцейськими офіцерами громади було розглянуто 669 звернень громадян, в порівнянні з минулим 2019 роком – 430 таких звернень, тобто спостерігається збільшення що свідчить про довіру населення до поліції . Більшість звернень громадян надходить на лінію «102» та завдяки тому, що поліцейські офіцери громади знаходяться на території обслуговування та належним чином забезпечені та мають можливість мобільно реагувати на звернення громадян. За 2020 рік поліцейськими офіцерами громади здійснено 4 виступи перед громадою та 7 виступів в навчальних закладах. Учням початкових класів подобаються лекції щодо безпечної поведінки на дорозі та останні часто прохають про повторне відвідування їх закладу. Зрозуміло, що пандемія корона вірусу внесла свою лепту, але я з колегою і в подальшому плануємо проводити такі виступи серед наших маленьких громадян, з дотриманням усіх протиепідемічних норм», — зазначив поліцейський офіцер громади.

Також капітан зупинився на профілактиці правопорушень, як кримінальних так і адміністративних. Протягом 2020 року на території обслуговування зафіксовано 267 адміністративних порушень, з яких 2 у сфері дозвільної системи (зброя), 219 у сфері громадської безпеки та 48 у сфері безпеки дорожнього руху. Щодо кримінальних правопорушень, то у 2020 році – 8 злочинів, з яких 5 крадіжки, 1 легкі тілесні ушкодження та 2 факти зберігання наркотичних речовин.

На протязі року було виявлено та задокументовано 4 адміністративних правопорушення пов’язаних з керуванням транспортними засобами з ознаками алкогольного сп’яніння. Особлива увага звертається на факти домашнього насильства, застосування спеціальних заходів стосовно протидії домашньому насильству та проведення з кривдниками превентивної роботи, забезпечено надання інформаційної підтримки постраждалим особам щодо їхніх прав та соціальних послуг, якими вони можуть скористатися.

На постійній основі здійснюється перевірка за місцем проживання кривдників, які перебувають на профілактичному обліку в Олександрійському РВП, з метою попередження повторного вчинення ними правопорушень та у разі виявлення порушень негайно вживаються заходи щодо їх припинення та притягнення винних до відповідальності передбачених чинним законодавством. Зокрема протягом 2020 року було зафіксовано 90 випадків вчинення домашнього насильства, до правопорушників було застосовані покарання у виді – штрафу, громадських робіт.

Також протягом 2020 року було виявлено 11 випадків зберігання самогону та 4 випадки злісної непокори законній вимозі поліцейського.