Приютівський селищний голова долучився до Міжнародного експертного обговорення

  • 621

Фото без опису

Сьогодні, 11 грудня, під час Міжнародного експертного обговорення «Розвиток громад: довіра, інституції, фінанси та люди», організованого програмою «U-LEAD з Європою» учасники говорили про пошук моделей спілкування між громадянами, інституціями та громадянами, які забезпечать достатній рівень довіри та критичного мислення. Цього балансу складно досягти, однак  роль довіри для розвитку як у громаді, так і в країні загалом важко переоцінити.

До обговорення долучились українські високопосадовці, посол ЄС, посли Данії, Німеччини та Словенії, а також 30 експертів – чиновники, науковці, дипломати та активісти з 12 країн, у тому числі з України. Онлайн-подія служить платформою для обміну досвідом та просування інноваційних ідей у сфері регіонального та місцевого розвитку.

Під час обговорення виступив Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, який розповів про досвід роботи українських громад та умови, необхідні для побудови довіри між жителями та місцевою владою:

«Я впевнений, що треба, аби місцевим самоврядуванням керували фахівці, які мають потрібний досвід. Водночас прикро, що ми не бачимо зацікавленості серед молодих фахівців у роботі в місцевому самоврядуванні. Нам слід привчати дітей вже сьогодні до того, що управління - це важливо і перспективно. У свою чергу держава має подавати позитивні приклади, популяризувати роботу в органах державної влади та місцевого самоврядування, і тоді ми побачимо зовсім інше ставлення до влади. Також важливо - знаю це на особистому прикладі, що треба бути впевненим у перемозі, розуміти свої можливості і ресурси, які цілі ти ставиш перед собою. Люди будуть довіряти тобі, якщо ти будеш показувати результати своєї роботи, і якщо виконуєш ті завдання, які брав на себе, коли йшов на вибори»