У Приютівській громаді вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

  • 659

Відповідно до Указу Президента, починаючи з 2006 року, цього грудневого дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. Обрана вона була не випадково, адже саме цього дня відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.

У день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу в Приютівській бібліотеці-філії був організований захід-вшанування, до якого долучились Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, заступник Тетяна Панета, секретар ради Вікторія Лисенко, місцеві учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, представники «Центру культури і дозвілля» та учні Цукрозаводського ЗЗСО-ЗПО.

Вітаючи героїв-чорнобильців, Андрій Коломійцев щиро подякував ліквідаторам аварії на ЧАЕС за мужність і відвагу, завдяки яким, без перебільшення, вони врятували світ. Очільник громади вручив запрошеним Подяки, зокрема: Миколі Кобець, Сергію Копелашу, Віктору Падалиці, Вячеславу Юркевичу, Миколі Посмітному, Петру Лелеко, Сергію Рябокінь, Анатолію Живолуп, Федіру Притику та Сергію Гарбузенко. Поряд із цим, Подяку Кіровоградської обласної державної адміністрації за сумлінну працю, мужність і відвагу, проявлені від час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС було вручено Андрію Щукіну. Всі учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, які перебувають на обліку територіального центру соціального обслуговування Олександрійського району також отримали продуктові набори.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та продовжили спілкування у неформальній обстановці – за чашкою чаю з солодощами.