Нову ресурсну кімнату для діток з інклюзивними потребами відкрили у Войнівці

  • 1188

Фото без опису

Сьогодні, 18 грудня, у Приютівській територіальній громаді відкрили нове приміщення для занять учнів з особливими освітніми потребами на базі Войнівського закладу загальної середньої освіти I-III ст., що є опорним закладом з інклюзивної освіти. Відкрили ресурсну кімнату Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, заступник селищного голови з питань виконавчих органів ради Тетяна Панета, директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Світлана Михайленко, а також керівники закладів освіти.

Ресурсну кімнату облаштували у вільних кабінетах Войнівського закладу дошкільної освіти «Веселка». Її послугами будуть користуватися усі здобувачі закладів освіти Приютівської селищної ради з особливими потребами, переважна більшість яких мешкає саме на території Войнівського старостинського округу.

Задля формування доступного освітнього середовища, яке здатне відповідати очікуванням та спеціальним запитам дітей, виділено кошти з місцевого бюджету і виконано поточний ремонт приміщення на суму 150 тис. грн, придбано сучасні, зручні, мобільні меблі на суму 93 тис. грн. Організація освітнього простору інклюзивно-ресурсної кімнати також потребує широкого використання нових ІТ-технологій, мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання, тому для дітей громади сьогодні, за кошти державної інклюзивної субвенції, придбано інтерактивне обладнання та дидактичний матеріал на суму 185 тис. грн.

Ресурсна кімната поділена на навчальну, ігрову зони, релаксації та відпочинку. Тут маленькі школярі з користю та задоволенням проводитимуть свій час, а ще розвиватимуть свої пізнавальні здібності. Розважати малюків у перервах між заняттями, допомогти їм розслабитися та переключитися спонукатиме інтерактивна підлога, яка є особливо корисною при роботі з дітьми, що мають розлади аутичного спектру — як альтернативний і дуже дієвий спосіб комунікації. За допомогою спеціальних програм діти у формі гри непомітно для себе навчатимуться нового, соціалізуватимуться, активно включатимуться в навчальний процес.

Для ефективного супроводу дітей із особливими освітніми потребами також введена  додаткова  посада логопеда. У Войнівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів та Войнівському ЗДО «Веселка» працюють практичні психологи, якими здійснюється  психолого-педагогічний супровід дітей, які перебувають на інклюзивному навчанні, консультативну, психологічну допомогу батькам дітей із особливими освітніми потребами.