Дорогі жителі територіальної громади!

  • 532

Фото без опису

Прийміть щиросердні вітання з прийдешніми святами — Новим 2021 роком та Різдвом Христовим!

У ці передноворічні дні наші серця наповнює невловиме та казкове відчуття щастя. Новий рік та, особливо, Різдво – це добрі та світлі свята, які мають чарівну енергетику, втілюють наші мрії, дарують радість зустрічі з рідними та близькими, тепло родинного вогнища. У ці дні ми відчуваємо душевний підйом, будуємо плани на прийдешній рік, підсумовуємо минулі здобутки.

2020 рік для нашої громади був складним і неоднозначним. Без перебільшення можна сказати, що епідемія Covid-19, з якою довелося зіткнутися всьому світу цієї весни, внесла свої вагомі корективи у звичне життя кожного з нас. Через обмеження, що були введені в умовах карантину, Приютівська селищна рада не припиняла своєї роботи.

З початку введення обмежувальних заходів громаді довелося постати перед серйозною проблемою — понад 2 млн грн недоотримав місцевий бюджет через податкові канікули для підприємців та зниження економічної активності підприємств. Це частково унеможливило реалізацію запланованих проєктів. Та навіть попри складну фінансову ситуацію, ми не допустили збоїв у роботі закладів соціальної сфери, продовжили поточні та капітальні ремонти доріг, автобусних зупинок, відновлювали та модернізували системи вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій та ін. Більше того, ми виконали свої зобов’язання, забезпечивши надання субвенцій на всі рівні.

Крім складного протистояння з пандемією, це були й місяці боротьби з суперечливим планом формування територій, що призвів до від’єднання двох старостинських округів — Головківського та Ізмайлівського. Ці території давали майже 20 відсотків надходжень у бюджет, що можна назвати відчутними фінансовими втратами для всієї громади. Водночас, з приєднанням Андріївської, Косівської, Лікарівської, Новоселівської, Недогарської сільських рад значно збільшилась й кількість питань, що потребують бюджетного фінансування. Втім, ми маємо кваліфікований штат управлінців, який вже підготував план реалізації завдань на 2021 рік із врахуванням новосформованого бюджету.

У політичному плані рік, що минає, зокрема пройшов під знаком місцевих виборів в Україні. Майже 80% виборців віддали за мене свої голоси, й надалі довіривши мені розвивати нашу територіальну громаду. Я вірю, що своєю роботою з новообраним депутатським корпусом ми зможемо дати надію молоді, яка має залишатися в громаді, створювати сім’ї, народжувати дітей та працювати на майбутнє рідного краю.

Бажаю всім в новому році казкового настрою, щирих посмішок, вірних друзів навколо. Нехай у вас збуваються всі мрії, а рідні і близькі дарують тільки радість. Я також бажаю миру, добра, здоров’я і щастя, адже це найголовніше. З Новим роком та Різдвом Христовим!

З повагою,

Приютівський селищний голова

Андрій Коломійцев