Відеоконференції та навчальні платформи: як проходить дистанційне навчання школярів Приютівської громади

  • 517

У період з 11 по 24 січня 2021 року в закладах загальної середньої освіти Приютівської селищної ради організоване навчання з використанням дистанційних технологій навчання. Навчальні заняття педагогічними працівниками проводяться згідно з розкладом та графіком, з дотриманням вимог Нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

На онлайн заняттях освітяни використовують програму ZOOM для проведення відеоконференцій, навчальні платформи Google.G Suite for Education та Google Classroom. Також користуються платформою «Атомс» у синхронному та асинхронному режимах.

Додаткову інформацію батьки та учні можуть знайти на офіційних веб-сторінках закладів загальної середньої освіти.

«Режим дистанційного навчання передбачає здійснення освітнього процесу у режимі віддаленого доступу, що унеможливлює безпосереднє спілкування вчителя і учня. Проблема забезпечення ефективного зворотного зв’язку в дистанційному навчанні набуває надзвичайного значення. Адже саме зворотний зв'язок є засобом отримання інформації, необхідної для ефективного керування дистанційним освітнім процесом», — зазначають у Цукрозаводському ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗПО. Саме з цією метою у закладі запустили спеціальну версію веб-сайту, яка забезпечує iнтерактивну взаємодiю вчителів та учнів на рiзних етапах навчання i самостiйну роботу з матерiалами iнформацiйної мережi.

Довідково: навчальні заняття педагогічними працівниками проводяться згідно із наказом Міністерства охорони здоров’я України  від 25.09.2020  № 2205, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394:

  • для учнів 1 класів - не більше 10 хвилин;
  • для учнів 2-4 класів - не більше 15 хвилин;
  • для учнів 5-7 класів - не більше 20 хвилин;
  • для учнів 8-9 класів - 20-25 хвилин;
  • для учнів 10-11 (12) класів на 1-й годині занять до 30 хвилин, на 2-й годині занять - 20 хвилин.

При здвоєних навчальних заняттях для учнів 10-11 (12) класів - не більше 25-30 хвилин на першому навчальному занятті та не більше 15-20 хвилин на другому навчальному занятті.