15 січня відбулася четверта сесія Приютівської селищної ради

  • 761

Фото без опису

У роботі чергової сесії Приютівської селищної ради взяли участь 19 депутатів, старости та окремі керівники комунальних установ. Депутати розглянули й затвердили чимало питань, які зокрема стосувалися припинення чинності Регламенту ради від 5 листопада 2015 року та затвердження нового Регламенту ради восьмого скликання. Вдосконаленим документом визначатиметься порядок діяльності ради, її органів і посадових осіб, порядок проведення першої сесії ради, порядок обрання секретаря ради, скликання чергової та позачергової сесії ради, призначення пленарних засідань ради, підготовки і розгляду питань на пленарних засіданнях, прийняття рішень ради про затвердження порядку денного сесії та інших процедурних питань.

Заслухавши інформацію секретаря ради про необхідність внесення змін до Програми «Соціально-економічного розвитку Приютівської селищної ради на 2021 рік», документ доповнено декількома пунктами, що дозволять забезпечувати діяльність КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Приютівської селищної ради» та дитячо-юнацької спортивної школи «КОЛОС».

На сесії внесли й зміни до показників бюджету, визначених у рішенні селищної ради від 24 грудня 2020 року «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2021 рік». Зокрема, затвердили у складі видатків бюджету громади 200 тисяч гривень на реалізацію «Програми протидії злочинності, профілактики правопорушень та поліпшення охорони публічного порядку на території Приютівської селищної ради на 2021 рік». Ці кошти будуть направлені на придбання запасних частин, витратних матеріалів та поточного ремонту службових автомобілів (у т.ч. забезпечення їх паливно-мастильними матеріалами), які використовуються поліцейськими офіцерами громади.

Враховуючи, що Приютівська селищна рада набула у власність комунальну установу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Приютівської селищної ради» та намір Новопразької, Пантаївської, Приютівської селищних рад у 2021 році отримувати соціальні послуги у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Олександрія, Приютівська селищна рада звертатиметься до Олександрійської міської ради здійснити реорганізацію комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Приютівської селищної ради», в результаті якої вона припиниться шляхом приєднання до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Олександрія, разом з необхідним майном та документами для забезпечення надання соціальних послуг на територіях інших громад.

Чимало питань стосувалися прийняття в комунальну власність та передачу з комунальної власності майна. Зокрема, селищна рада передала майно КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» та яке перебуває на балансі, з комунальної власності селищної ради у комунальну власність Попельнастівської сільської ради, для забезпечення надання соціальних послуг в стаціонарному відділені для постійного проживання в с. Червона Кам’янка на території Попельнастівської сільської ради. Також погоджено передання у Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Олександрії майно для забезпечення надання соціальних послуг на територіях Головківського та Ізмайлівського старостинських округів. Враховуючи листа Олександрійської міської ради, погоджено й передачу з комунальної власності селищної ради (зокрема майна КП «Водолій») рухомого, нерухомого та іншого майна, яке знаходиться на територіях Головківського та Ізмайлівського старостинських округів.

Натомість селищна рада прийняла у комунальну власність з власності сектору освіти Олександрійської районної державної адміністрації шкільний автобус БАЗ А07903, який забезпечує потреби підвозу учнів Недогарського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів — закладу дошкільної освіти.

Цього ж дня, депутати розглянули земельні питання, що стосувалися погодження визначення переліку вільних земельних ділянок для продажу права їх оренди (власності) на конкурентних засадах (шляхом аукціону), надання дозволів на розробку, затвердження технічної документації, припинення права постійного користування земельними ділянками, тощо.