У 2021 році двоє дітей-сиріт з Приютівської громади отримають власне житло

  • 946

Фото без опису

В Україні з 2017 року функціонує державна програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Приютівська селищна рада бере активну участь в реалізації даної програми.

Дітей відповідних категорій по досягненню ними 16 років ставлять на квартирний облік з правом позачергового отримання житла. Списки направляються в обласний департамент соціального захисту населення та службу у справах дітей. Таким чином формується загальний список дітей пільгової категорії з 18 до 23 років, які мають право на одержання державних коштів для придбання власного  житла, а регіональна спеціальна комісія при Кіровоградській обласній державній адміністрації розподіляє державну субвенцію відповідно до поданих списків.

Так, у 2020 році власне житло отримали двоє дітей-сиріт із Приютівської територіальної громади. Квартири придбали коштом державної субвенції, виділеної у 2019-му. Кожне з житлових приміщень відповідає основним вимогами: відсутність будь-яких обтяжень, придатність до проживання, належний житловий стан, загальна площа не менше 31 квадратних метрів та часткова забезпеченість меблями.

Наприкінці минулого року обласна регіональна комісія ОДА прийняла рішення про виділення ще двом дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування державних коштів на придбання житла. Це, зокрема, діти із Костянтинівського та Войнівського старостинських округів Приютівської територіальної громади. Наразі здійснюється пошук житла для їх придбання, які б відповідали основним вимогам.