Депутати Приютівської селищної ради схвалили звернення до вищих органів влади щодо підвищення тарифів

  • 943

Фото без опису

На засіданні чергової сесії 15 січня 2020 року депутати Приютівської селищної ради висловили стурбованість зростанням цін на електроенергію, природний газ та інші житлово-комунальні тарифи для населення, що стали наслідком низки рішень Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Неприпустимим є зростання тарифів в час, коли в країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом COVID-19. Внаслідок епідемії та карантинних заходів поглиблюється криза в економіці. Відчутних збитків зазнають підприємці. Рівень реальних доходів населення є дуже низьким та постійно знижується. Натомість, зростає безробіття та рівень бідності, навіть серед працюючих українців.

Враховуючи вищевикладене, депутати доручили Приютівському селищному голові Андрію Коломійцеву звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості зростання цін на електроенергію, природний газ та інші житлово-комунальні тарифи для населення.

У зверненні наполягають, щоб політичне керівництво держави чітко дотримувалось ст. 48 Конституції України та вжило невідкладних заходів, щодо відновлення державного регулювання цін на газ, пільгових тарифів на електроенергію, спрощення доступу людей до комунальних субсидій.