У бібліотеках громади пройшли заходи до Дня Соборності України

  • 2152

Фото без опису

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. З нагоди цієї важливої історичної дати у бібліотеках Приютівської територіальної громади пройшов цикл заходів під гаслом «У єдності сила» з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Тож, напередодні Дня Соборності, для користувачів в Приютівській центральній бібліотеці було проведено інформаційно-історичний онлайн колаж «День Соборності України – символ національного єднання українського народу». В Андріївській бібліотеці організовано відео екскурс «Соборність – найцінніший скарб». Лікарівський бібліотекар запросила своїх користувачів на історичний онлайн екскурс «Україна: соборна, вільна, сильна». Косівська бібліотека провела історичне занурення «Соборність як чинник українського державотворення» в Протопопівській бібліотеці організовано та проведено патріотичний код «Співаємо славу тій події і тепер». Представлені до уваги відвідувачів заходи допомогли не лише краще пізнати історію нашої держави, а й сприяли піднесенню їх національної свідомості.

Також, бібліотекарі Приютівської ТГ приєдналися до Ланцюгу Соборності у соціальній мережі Facebook.