Приютівська громада долучилася до Всеукраїнської акції «Ланцюг єдності»

  • 777

Щороку 22 січня відзначається День соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення. Саме цього дня в 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину Українську державу.

Вперше акція зі створення ланцюга єдності «Українська хвиля» відбулася 21 січня 1990 року. Мільйони людей взялися за руки, з'єднавши Івано-Франківськ і Київ у день 71-річчя Злуки УНР і ЗУНР. Він був одним із наймасштабніших у світовій історії, довжина ланцюга перевищувала 770 км.

Зважаючи на карантинні вимоги, організатори акції вигадали спосіб, як об'єднати Україну онлайн. КУ «Центр культури та дозвілля», заклади загальної та середньої освіти Приютівської територіальної громади охоче підтримали ініціативу та долучилися до Всеукраїнської акції, тим самим продемонструвавши єдність українського народу для молодого покоління.

Кожен бажаючий все ще може зареєструватися на сайті проєкту «Ланцюг Соборності». Фотографії учасників вишикуються у ланцюжок, який стартує у Києві і сягне Сімферополя. Він 5 разів перетне Дніпро: на мосту Патона, де традиційно будували живий ланцюг єдності кияни, біля Черкас, Кременчука, у Дніпрі та Запоріжжі.