Як проводити ефективні вебінари дізнавались бібліотекарі громади

  • 747

Фото без опису

Успішність функціонування бібліотеки як інформаційного, наукового та культурно-просвітницького центру зобов’язує бібліотечних фахівців швидко та адекватно реагувати на зміни інформаційних потреб користувачів. В умовах карантину бібліотеки внесли корективи в соціокультурну діяльність роботи бібліотеки та почали впроваджувати нові послуги в онлай-форматі.

У п’ятницю, 22 січня, бібліотекарі КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради, прийняли часть в онлайн-конференції «Як проводити ефективні вебінари?» на платформі Zoom в рамках проєкту «Інструменти розвитку місцевої активності в умовах кризи», що реалізується Інститутом соціокультурного менеджменту за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST).

На заході учасники розібралися, які є заходи для онлайн реалізації, зокрема, формальні та неформальні.  Як зазначила спікерка – «Будь-яка форма онлайн взаємодії з вашими цільовими аудиторіями має врахувати запит на двосторонню комунікацію. Онлайн захід, як офлайновий для багатьох учасників сьогодні – можливість для нетворкінгу. Ваше завдання – створити таку можливість. Тренди важливі! 2020 рік відзначився трендом на екологічність. Мінімізація шкоди для навколишнього середовища – мінімум паперового роздаткового матеріалу тощо».

Далі учасники ознайомилися безпосередньо з етапами проведення онлайн конференції – її вдалого початку, перебігу та завершення. Опираючись на засвоєний матеріал, спікерка активізувала учасників на взаємодію і висловлення своїх думок щодо того як – з чого починається підготовка до онлайн конференції, які моменти варто враховувати при взаємодії з аудиторією до/під час/після заходу. Також учасники мали можливість поділитися власним досвідом того, з якими ситуаціями їм вдавалося зустрічатися під час проведення онлайн заходу. Таке спілкування сприяло формуванню цілісного уявлення – що таке онлайн захід, де по закінченню вебінару учасники висловили свою вдячність.