Затверджено батьківську плату за харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти

  • 985

Фото без опису

З метою посилення контролю за дотриманням норм харчування і своєчасним внесенням батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Приютівської селищної ради, встановлено вартість харчування однієї дитини в день на 2021 рік при триразовому харчуванні в розмірі 43 грн. 00 коп. в день. Це рішення ухвалили 27 січня на засіданні виконавчого комітету селищної ради.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Приютівська селищна рада компенсуватиме батькам 55% від суми витрат на харчування. Таким чином, батьківська плата за харчування дітей у закладах дошкільної освіти становитиме 19 грн. 35 коп. в день.

Батьки сплачуватимуть плату лише за дні відвідування дитиною ЗДО. За дні, у які дитина не відвідувала закладу (у разі хвороби, карантину, санаторного лікування, відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, у літній оздоровчий період тощо), плата не вноситься. Окремі пільгові категорії населення повністю звільнені від плати за харчування дітей.

Що стосується затвердження вартості харчування у закладах середньої освіти Приютівської селищної ради та їх дошкільних підрозділах, то відповідно до рішення виконавчого комітету, гаряче харчування буде організовано за рахунок коштів загального та спеціального фондів кошторису селищної ради.

Вартість одноразового харчування одного учня, що здійснюється за рахунок закупівлі послуги з організації харчування у 2021 році становитимете:

  • 1-4 класів (пільгової категорії) у закладах загальної середньої освіти селищної ради у розмірі 23,20  грн. на день;
  • 5-11 класів (пільгові категорії) у закладах загальної середньої освіти  селищної ради у розмірі 27,50 грн. на день;
  • 1-4 класів (не пільгової категорії) у закладах загальної середньої освіти селищної ради у розмірі 18,56 грн. на день;
  • 5-11 класів (непільгові категорії) у закладах загальної середньої освіти селищної ради у розмірі 20,00 грн. на день (за рахунок батьківських коштів);
  • 1-4 класів під час оздоровлення у закладах загальної середньої освіти селищної ради у розмірі 45,60 грн. на день.

Розмір батьківської плати за харчування дитини дошкільного віку у дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти Приютівської селищної ради з 1 січня 2021 року становить 33% від фактичної вартості харчування на день дитини.

Відзначимо, що розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти зменшується на 50 відсотків для батьків, у сім’ях яких виховується троє і більше дітей.