Автоматизована система електронного голосування увійшла в режим сесійної роботи депутатів

  • 1170

3-го лютого позачергова п’ята сесія депутатів Приютівської селищної ради відбулась із залученням системи електронного голосування. Протягом засідання робота кожного депутата з системою координувалася та контролювалася, а незначні помилки, які допускалися при голосуванні відразу виправлялися. В такий спосіб, система випробувана депутатами вперше, стане входити в системний режим їх сесійної роботи, що значно прискорить прийняття рішень по кожному з питань, винесених на сесію.

В ході засідання депутати позитивно вирішили питання щодо реорганізації юридичної особи – комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області», в результаті якої вона припиниться шляхом приєднання до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Олександрії». З метою безперебійного та якісного надання соціальних послуг громадянам, які отримують соціальні послуги у КУ «ТЦСО Приютівської селищної ради», підготовлено для передачі необхідне майно та документи (справи) до комунальної власності територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Олександрії». Усі ці кроки зроблені в рамках адміністративно-територіальної реформи, яка на сьогодні триває в Україні.

Депутати затвердили внесення змін до рішення селищної ради від 24 грудня 2020 року №108 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2021 рік», де підтримали збільшення міжбюджетних трансфертів на 228,1 тис. грн та затвердили у складі видатків місцевого бюджету зміни на реалізацію селищних програм.

Після цього, депутати розглянули проект рішення про передачу майна від Андріївської сільської ради до правонаступника — Приютівської селищної ради та затвердили передавальний акт реорганізаційної комісії. Таким чином, на баланс Приютівської селищної ради зараховано всі необоротні активи та виробничі запаси Андріївської сільської ради внаслідок її реорганізації. Зокрема, на баланс КУ «Центр обслуговування комунальних закладів та установ» зараховано активи та зобов’язання закладів дошкільної освіти, а на баланс КУ «Центр культури та дозвілля» — майно, активи та зобов’язання закладів культури.

Також було розглянуто земельне питання, яке стосувалося встановлення земельної ділянки, яка перебуває у межах села Войнівка та належить на праві комунальної форми власності Приютівській селищній раді.