Приютівська селищна рада уклала договори з перевізниками щодо здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд громадян

  • 857

Фото без опису

З метою забезпечення відповідних компенсацій за пільговий проїзд громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування, Приютівська селищна рада включно по 31 грудня 2020 року перераховувала кошти на рахунки управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації згідно визначених кошторисних призначень. У свою чергу, управління спрямовувало кошти безпосередньо на рахунки підприємств, що здійснюють перевезення пільговиків чи надають пільги.

Але у зв’язку з адміністративно-територіальною реформою в Україні, зокрема через зміну функцій районних державних адміністрацій, виникла гостра необхідність розв’язання проблеми фінансування компенсаційних виплат за пільгові перевезення пасажирів безпосередньо органами місцевого самоврядування. Тож з метою її вирішення, Приютівська селищна рада уклала договори з перевізниками щодо здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування.

Відповідно до укладеного договору про «Порядок розрахунків при перевезенні пільгових категорій громадян автомобільним транспортом», Приютівська селищна рада складатиме з перевізниками відповідні акти звіряння та в межах затверджених видатків місцевого бюджету здійснюватиме фінансування компенсаційних витрат безпосередньо на рахунок перевізника.

Варто відзначити, що у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 року № 3628 пільги окремим категоріям громадян для проїзду у громадському транспорті за рахунок державних коштів не передбачено. Починаючи з 1 січня 2016 року, надання пільг окремим категоріям громадян щодо пільгового проїзду та фінансування втрат громадського транспорту від перевезення пільговиків покладено на органи місцевої влади та місцевого самоврядування. Лише за 2020 рік з місцевого бюджету Приютівської селищної ради витрачено більше півмільйона гривень на відшкодування пільгового перевезення окремих категорій громадян.