Профілактична робота служби у справах дітей Приютівської селищної ради

  • 971

Фото без опису

З метою удосконалення профілактичної роботи та соціального захисту дітей, служба у справах дітей Приютівської селищної ради спільно з поліцейськими офіцерами громади продовжує працювати із сім’ями з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини. За період з 01.02 по 05.02.2021 року було проведено виїзди на території Протопопівського, Войнівського, Новоселівського, Косівського старостинських округів, села Лікарівка та селища Приютівка.

За результатами проведених рейдів одну дитину вилучено із біологічної родини у зв’язку із загрозою для життя та здоров’я, до Олександрійського РВП ГУНПУ у Кіровоградській області передані матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності матір за порушення права її дитини, яка досягла 6 річного віку на отримання обов’язкової дошкільної освіти.

Поряд із цим, до розгляду суду передано 2 позовні заяви про позбавлення батьків батьківських прав відносно дітей, вирішується питання про призначення опіки над 2 дітьми, позбавленими батьківського піклування. Також проведено перевірки рад профілактики з попереджень правопорушень серед учнів Новоселівського та Бутівського ЗЗСО.

Служба у справах дітей інформує, що ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.