Учнів Цукрозаводського ЗЗСО долучають до проєктно-дослідницької діяльності за напрямами STEM-освіти

  • 747

Фото без опису

Технології значною мірою впливають на формування нашого світу, через п’ять-десять років сьогоднішні учні будуть обирати професії, частини яких наразі навіть не існує. Оволодіння більшістю з них буде вимагати від майбутніх студентів навичок комплексного вирішення проблем, креативності, критичного мислення, розуміння технічних процесів та способів застосування науково-технічних знань в реальному житті.

З цією метою, Цукрозаводський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів — заклад позашкільної освіти Приютівської селищної ради активно долучається до STEM-діяльності та бере участь у другому Всеукраїнському Інженерному тижні — проєкті для учнів молодших, середніх та старших класів, покликаний зацікавити учнів наукою і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу.

Насамперед, проєкт допомагає вчителям перетворити школу, бодай на один тиждень, на мейкерські та дослідницькі лабораторії, щоб занурити учнів у світ науки і технології, показати якими вони є насправді та дати можливість відчути на дотик. Впродовж тижня учасники проєкту провели цікаві досліди і відчули себе справжніми дослідниками, конструкторами, винахідниками, виконали завдання з проектування та будівництва. Здобувачі освіти не лише побачили, як науки можуть взаємодіяти одна з одною, а й спробували себе в ролі дослідників і захопилися цією справою.

«Завдання, які підготували засновники проєкту, перетворили пошук рішень на захоплюючий процес, а результат приніс задоволення та купу позитивних емоцій. Вважаємо, що участь у подібних заходах лише підсилить зацікавленість та мотивацію школярів до пізнання нового, експериментування та винахідництва», — зазначила Алла Штанько, заступник директора з навчально-виховної роботи.