Популяризації української мови у громаді: затверджено план першого етапу

  • 3813

Фото без опису

Виконавчий комітет Приютівської селищної ради схвалив План заходів з реалізації першого етапу (до 2022 року) Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава».

Таке рішення було ухвалене на черговому засіданні вчора, 10 лютого.

План заходів передбачає здійснення низки важливих кроків. Зокрема, увага буде приділена забезпеченню закладів освіти підручниками та посібниками, іншою навчальною, пізнавальною і художньою літературою українською мовою. На постійній основі проводитиметься комплекс всеукраїнських та регіональних заходів, спрямованих на підтримку і популяризацію української мови. Забезпечуватиметься інформування надавачів та споживачів послуг щодо нормативного врегулювання питання використання державної мови у відповідних сферах суспільного життя.

Серед основних завдань, також є розширення сфери застосування української мови дітьми та молоддю як невід’ємного елемента національно-патріотичного виховання шляхом:

  1. проведення дитячо-юнацьких військово-патріотичних ігор;
  2. сприяння участі у проведенні всеукраїнських заходів у сфері національно-патріотичного виховання, спрямованих на популяризацію української мови;
  3. проведення бібліотеками освітніх і соціокультурних заходів, спрямованих на формування національної ідентичності через українську мову.

У четвертому кварталі планується проведення засідання за круглим столом на тему «Українська мова як елемент національної безпеки».

Протягом 2021 року буде забезпечуватися інформування надавачів та споживачів послуг щодо нормативного врегулювання питання використання державної мови у відповідних сферах суспільного життя та ін.