У Приютівській громаді інспектори виявлятимуть та попереджатимуть порушення у сфері благоустрою населених пунктів

  • 1494

Фото без опису

З 15 лютого 2021 року в Приютівській селищній раді почали працювати спеціалісти I-категорії (інспектори) відділу інфраструктури та земельних відносин, що забезпечуватимуть реалізацію державної політики з питань розвитку благоустрою населених пунктів територіальної громади.

Наразі інспектори ознайомлюються з територію. Тож, напередодні, заступник Приютівського селищного голови з питань виконавчих органів ради Володимир Конюшенко провів нараду, під час якої спільно зі спеціалістами відділу правового забезпечення та комунальної власності, головним спеціалістом сектору з питань земельних відносин визначили коло пріоритетних питань і завдань. Поряд із цим, дано доручення відповідальним виконавцям у сфері благоустрою на поточний тиждень.

Відповідно до визначених повноважень вони виконуватимуть низку завдань та обов’язків, зокрема забезпечуватимуть:

  • реалізацію державної політики з питань благоустрою;
  • виконання нормативно-правових актів з питань, віднесених до повноважень відділу;
  • виконання Програми благоустрою Приютівської селищної ради;
  • підтримку в належному санітарному стані територій Приютівської територіальної громади;
  • оформлення та ведення документації з питань організації відбування засудженими і правопорушниками покарання або адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт.

Основним завданням інспекторів є контроль за виконанням Конституції і законів України, актів Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, наказів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади стосовно:

  • дотримання Правил благоустрою підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності та громадянами;
  • виконання підприємствами, установами, організаціями та місцевими жителями громади, незалежно від форми власності, робіт по санітарному очищенню та покосу трави на прилеглих і закріплених території;
  • додержання правил комунального обслуговування та благоустрою, стану експлуатації та утримання об’єктів комунального господарства, розташованих на території громади;
  • дотримання виконання положень Правил благоустрою Приютівської селищної ради на території територіальної громади з боку керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та вимагати від них усунення недоліків в сфері благоустрою.

Зокрема, спеціалісти здійснюватимуть координацію дій підприємств та організацій з питань організації озеленення, створення місць відпочинку громадян та утримання об’єктів благоустрою зеленого господарства, освітлення доріг, вулиць та прибудинкових територій. Взаємодіятимуть з підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, з питань благоустрою територіальної громади, залучення на договірних засадах з цією метою трудових, матеріально-технічних ресурсів, а також населення.