Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Приютівської селищної ради

  • 981

Фото без опису

На черговому засіданні виконавчий комітет Приютівської селищної ради надав грошову допомогу людям, котрі опинилися у скрутних життєвих обставинах. Зокрема, розглянувши заяви мешканців с. Мар’ївка, с. Костянтинівка, смт Приютівка, с. Протопопівка на підставі довідок КНП «Центр первинної медико – санітарної допомоги Олександрійської районної ради Кіровоградської області», КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради», КП «Центральна міська лікарня», КНП «Олександрійської центральної районної лікарні», Державної установи «Інституту нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України», «Ортопедікс – плюс» медичний центр — п’ять жителів громади отримають кошти на термінове лікування.

Враховуючи протокол засідання комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації від 23 лютого 2021 року, виконавчий комітет затвердив рішення селищної комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації щодо призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення за рахунок субвенції з державного бюджету у розмірі 553 952,09 грн жителю с. Костянтинівка.

Відповідно Закону України «Про охорону дитинства» та постанов Кабінету Міністрів України, враховуючи Протокол засідання комісії з питань захисту прав дитини від 18.02.2021 року, начальник служби у справах дітей Приютівської селищної ради запропонував присутнім затвердити висновок про доцільність позбавлення, батьківських прав відносно малолітньої дитини; надати дозвіл на цілодобове перебування дитини у святкові та вихідні дні у закладі інституційного догляду; надати статус дітей, позбавлених батьківського піклування, малолітнім громадянам, які перебувають в родині патронатного вихователя.

З метою надання мешканцям належної якості послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Приютівської громади, введено в дію рішення конкурсної комісії визначити у якості виконавця послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів КП «Водолій» Приютівської селищної ради. Наступним рішенням затверджено норми утворення твердих побутових відходів (ТПВ) на території смт Приютівка, с. Протопопівка, с. Березівка для населення, бюджетних організацій та інших споживачів.

Враховуючи, що у 2021 році Приютівська селищна рада уклала договори з перевізниками щодо здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування, виконавчий комітет вирішив затвердити порядок проведення компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян на приміських автобусних маршрутах загального користування. Насамперед, порядок затверджено з метою проведення цих виплат, а також посилення контролю за цільовим використанням бюджетних коштів.

З метою додержання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами законодавства України та вжиття заходів для притягнення порушників до адміністративної відповідальності, виконавчий комітет уповноважив посадових осіб на складання припису, попередження, протоколу про адміністративні правопорушення на території населених пунктів громади. Поряд із цим, внесено зміни й до складу адміністративних комісій Приютівської селищної ради.