Інформація щодо необхідності укладання договору на вивіз ТПВ

  • 1346

Фото без опису

У зв’язку з введенням в дію рішення конкурсної комісії щодо визначення у якості виконавця послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів КП «Водолій» Приютівської селищної ради, комунальне підприємство розпочало укладати договори на надання таких послуг з фізичними та юридичними особами.

Норми утворення твердих побутових відходів (ТПВ) на території смт Приютівка, с. Протопопівка, с. Березівка для населення, бюджетних організацій та інших споживачів визначені рішенням виконавчого комітету №45 від 21.02.2021 року.

Відсутність договору на вивіз побутових відходів може бути розцінено як адміністративне правопорушення передбачене ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У зв’язку із вищевикладеним Приютівська селищна рада попереджає жителів громади щодо необхідності укласти договір із комунальним підприємством на вивіз сміття. У разі відмови до порушників будуть застосовуватись грошові стягнення, передбачені законодавством України.