Роль публічної бібліотеки в сучасних умовах

  • 685

Фото без опису

Нещодавно, на базі центральної бібліотеки КУ «Центр культури і дозвілля» відбулася виробнича нарада: «Роль публічної бібліотеки в сучасних умовах» для бібліотечних працівників Приютівської територіальної громади.

Як  зазначила директор КУ «Центр культури і дозвілля» Дарія Ратушняк, 2021 рік приніс зміни  в роботу бібліотек Приютівської громади. Відтепер всі бібліотеки є структурними підрозділами КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради, тобто однією великою та дружньою родиною. Перехід  до громади відбувся без втрат, всі бібліотеки функціонують. Дарія Михайлівна у вступному слові, окреслила головні напрямки державної та регіональної політики галузі культури.

Наталія Солдатенко, завідувачка  центральною бібліотекою у своєму виступі наголосила на тому, що бібліотечні заклади переходять на новий рівень, головне, бути ініціативним, активним, працювати з громадою та на їх розвиток, перейняти та втілити в громаді кращі міжнародні практики. Згадала про виклики і здобутки минулого 2020 року.

Про планування, порядок обліку статистичних показників роботи бібліотек, участь у Всеукраїнських та обласних конкурсах, акціях на сучасному етапі, вела мову методистка центральної бібліотеки Анжела Зіненко.

Наостанок учасники наради поділилися своїм досвідом у форматі печа-куча: «Бібліотека у світі інновацій – ділимось досвідом».