Бібліотеки громади популяризували спадщину Великого Кобзаря

  • 636

Фото без опису

Тарас Григорович Шевченко – неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель, відомий не лише в Україні, але й у всьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру і саме тому, кожного року в березні українці вшановують пам'ять видатного Кобзаря.

З нагоди відзначення 207-річниці видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка структурними підрозділами «Бібліотеки» КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради, проведено ряд заходів, щодо популяризації спадщини Великого Кобзаря. Зокрема, з метою виявлення кращих виконавців літературної спадщини Великого Кобзаря проведено поетичний марафон: «Кобзар єднає українців» до участі в якому долучилися 42 учасники: Протопопівська бібліотека запросила своїх користувачів на мистецько-музичну годину «У полоні Шевченкового слова», «Мій Тарас Григорович Шевченко» провели у Косівській бібліотеці, літературний вечір «Тарас Григорович Шевченко: рядок до рядка, сторінка за сторінкою» у Костянтинівській бібліотеці, віршограй «Оживає Кобзареве слово» у Новоселівській бібліотеці, біографічну коментовану мозаїку: «Тарасовими шляхами», підготувала бібліотекар Войнівської бібліотеки, літературні пазли «Крилате слово Кобзаря» складали користувачі Андріївської бібліотеки, «Стежки творчості генія» літературну вікторину провела Лікарівська бібліотека, на літературні гостини: «Віч-на-віч з Шевченком» до центральної бібліотеки завітало чимало гостей.

Метою гостин було запалити в душах дітей вогник цікавості до творчості Великого Кобзаря: іскорку віри, надії, любові до рідної землі, викликати інтерес до культурної спадщини українського народу. Проводячи заходи, бібліотечні працівники намагалися донести світ образів, думок, ідей Великого Кобзаря, розширити їх знання про життя, творчість, світогляд Т.Г. Шевченка.