Перший у громаді ЦНАП готується зустрічати відвідувачів

  • 498

У рамках програми «U-LEAD з Європою» готується до відкриття Центр надання адміністративних послуг у селищі Приютівка (вул. Шкільна, 4) та віддалене робоче місце адміністратора у селі Косівка (вул. Центральна, 50).

В приміщенні, де невдовзі відкриється ЦНАП, за кошти громади зроблено капітальний ремонт, налагоджено безперебійне забезпечення інтернетом. У приміщенні передбачені необхідні умови для осіб з інвалідністю, її обладнано пандусом, а для батьків з дітьми – сповивальним столиком та дитячим куточком. Програма «U-LEAD з Європою» забезпечила ЦНАП меблями, технікою, програмним забезпеченням, електронною системою керування чергою. Всі співробітники пройшли тренінги з підвищення кваліфікації, розроблені експертами програми.

Доступ до державних сервісів у новому ЦНАПі забезпечуватиметься у сучасному, цифровому та прозорому форматі. Громадяни зможуть отримати більше як 180 адміністративних послуг, це зокрема: реєстрація актів цивільного стану; реєстрація місця проживання; паспортні послуги; нотаріальні дії; реєстрація нерухомості; реєстрація бізнесу; реєстрація земельних ділянок; видача відомостей з ДЗК; земельні питання ОМС; архітектурно-будівельна сфера; місцеві послуги (благоустрій, житло тощо); пенсійні послуги; документи дозвільного характеру; адмінпослуги соціальної сфери.