«Центр надання соціальних послуг» опікуватиметься мешканцями Приютівської, Новопразької та Пантаївської громад, які перебувають у складних життєвих обставинах

  • 635

Фото без опису

Відповідно до рішення Приютівської  селищної ради №182 від 19 лютого 2021 року в територіальній громаді утворено комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області», яка розташована за адресою: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Першотравнева, будинок 5.

Установу утворено для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання. Всі соціальні послуги надаються на території Приютівської, Пантаївської і Новопразької територіальних громад у відповідності до державних стандартів соціальних послуг затверджених Мінсоцполітики України.

Установа діє на принципах адресності та індивідуального підходу до кожної людини, гуманності, доступності, відкритості, законності, соціальної справедливості, конфіденційності та відповідальності за дотримання  етичних і правових норм.

До  складу Установи входять такі структурні підрозділи:

  1. Відділення соціальної допомоги вдома;
  2. Відділення організації надання адресної натуральної допомоги;
  3. Відділення денного перебування;
  4. Відділення соціальних послуг для сімей, дітей та молоді.

Відділення соціальної допомоги вдома надає соціально – побутові послуги – (забезпечення продуктами харчування, здійснення соціально – побутового патронажу, виклик лікаря, придбання та доставка медикаментів, надання санітарно – гігієнічної допомоги, тощо).

Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги обслуговує малозабезпечених непрацездатних громадян, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають у складній життєвій ситуації. Відділення безоплатно забезпечує вищезазначених громадян одягом і взуттям, а також надає на платній та безоплатній основі швацькі, кравецькі, перукарські послуги, послуги з ремонту вікон, дверей, парканів, велосипедів, послуги із косіння трави, розпилювання дров та точіння ножів, сап, лопат тощо.

При відділенні денного перебування діє послуга «Соціальне таксі», пункт прокату технічних засобів реабілітації, де в наявності є: інвалідні візки, ходунки, нічні стільці, милиці, палиці. Засоби реабілітації надаються у тимчасове користування на безоплатній основі. Також можна отримати кваліфіковані послуги з масажу та послуги з тубус кварцювання (прогрівання горла і носа).

Відділення соціальних послуг для сімей, дітей та молоді надає наступні види послуг:

  1. Соціальний супровід сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах;
  2. Соціальна інтеграція та реінтеграція бездомних осіб;
  3. Кризове та екстрене втручання;
  4. Консультування;
  5. Соціальна профілактика.

Для надання соціальних послуг населенню за місцем проживання організовано роботу «мультидисциплінарної команди», діяльність якої спрямована, перш за все, на повне охоплення обслуговуванням найуразливіших верств населення.

Головне завдання Установи — вселити в людей  надію та віру в добро. Адже всі ми – є членами великої родини, які  щиро вболівають за долю своїх підопічних (отримувачів соціальних послуг) і радіють, коли бачать з якою вдячністю світяться обличчя тих, кому допомогли подолати труднощі, що з різних обставин виникли в житті.