19 березня відбулась чергова сесія Приютівської селищної ради

  • 766

Фото без опису

Сьогодні, 19 березня, відбулась 7 сесія Приютівської селищної ради VIII скликання, на розгляд якої депутатам було представлено 31 питання порядку денного.

Заслухавши інформацію директора комунального підприємства «Водолій» було затверджено Програму боротьби з амброзією полинолистою на території Приютівської селищної ради на 2021 рік. Необхідність її розробки була викликана відсутністю комплексної системи боротьби з амброзією полинолистою, яка набула значного поширення на території громади і негативно впливає на довкілля. Програма спрямована на розв’язання проблеми поширення амброзії полинолистої, залучення до цього суб’єктів господарювання, підприємств та установ усіх форм власності.

Наступним рішенням погоджено звернення до Кіровоградської обласної ради щодо погодження Приютівській селищній раді здійснити реорганізацію комунального підприємства «Струмок», в результаті якої комунальне підприємство припиниться шляхом приєднання до обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград», разом з необхідним майном та документами для забезпечення безперебійного водопостачання жителів селищ Веселе та Новоселівка.

Поряд із цим, реорганізації зазнає й юридична особа комунального підприємства «Косівчанка» шляхом приєднання до комунального підприємства «Водолій». Рішенням також встановлено строк реорганізації комунального підприємства (2 місяці з дати оприлюднення повідомлення про припинення), строк з’явлення вимог кредиторів та склад реорганізаційної комісії.

Враховуючи лист Попельнастівської сільської ради щодо передачі рухомого майна стаціонарного відділення для постійного проживання комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області», яке знаходиться на території Попельнастівської сільської ради для забезпечення надання соціальної послуги на цій території, вирішено передати їм рухоме та індивідуально визначене майно відповідно до переліку.

Внесено зміни до переліку видів економічної діяльності, які має право проводити комунальна установа «Центр надання соціальних послуг». Уповноваженим особам доручено провести державну реєстрацію дій та внести відповідні відомості в порядку встановленому чинним законодавством України.

Враховуючи подання відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму селищної ради, вирішено затвердити перелік закладів культури базової мережі місцевого рівня. Відповідно до затвердженого переліку, Приютівська селищна рада забезпечуватиме утримання та фінансування восьми сільських будинків культури та десяти бібліотек. Відповідальним особам доручено здійснити необхідні заходи щодо включення закладів культури територіальної громади до базової мережі згідно з вимогами чинного законодавства.

Далі депутати погодили текст звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо припинення бездіяльності та вжиття заходів для передачі земель сільськогосподарського призначення до комунальної власності територіальної громади. Наступним рішенням, ініційовано передачу земельних ділянок, орієнтовною площею 4563,0408 га сільськогосподарського призначення державної форми власності до комунальної власності.

Цього ж дня, депутати розглянули земельні питання, що стосувалися надання дозволів на розробку, затвердження технічної документації, припинення права постійного користування земельними ділянками, тощо.