Музичний майстер-клас в Андріївському ЗДО «Ластівка»   

  • 1094

Фото без опису

Зміни, що відбуваються в дитині, проявляються в усіх компонентах її музичної культури: в її музичному досвіді, в музичній грамотності, в музичній творчості. Формування кожного з компонентів музичної культури дитини є основним завданням діяльності музичного керівника.

Саме тому наприкінці минулого тижня на базі Андріївського закладу дошкільної освіти «Ластівка» проведено майстер-клас для вихователів та музичних керівників дошкільних установ Приютівської селищної ради щодо формування музичних здібностей у дітей дошкільного віку. 

Музичний керівник Андріївського ЗДО Наталя Оглобля, презентувала учасникам інноваційні технології в музичному вихованні дошкільників, а саме: різноманітні здоров’язберігаючі технології; елементи методики Карла Орфа, Марії Монтессорі, Золтана Кодая; систему музично ритмічного виховання Еміля Жак-Далькроза.

Під час практичної частини учасники майстер-класу спробували як можна на підручному матеріалі у дітей розвивати музично-ритмічні здібності, творчу фантазію; уміння імпровізувати і творити у процесі індивідуального та колективного музикування. А також вихователі були залучені до розучування ігор та хореографічних постановок.

В ході засідання вихователі мали змогу ознайомитися з творчими здобутками педагогічних працівників та вихованців закладу з даної проблеми переглянувши відеоролик щодо формування музично-рухових здібностей у вихованців Андріївського ЗДО «Ластівка».

Після відвідування «Ластівки» позитивні емоції та приємні спогади гарантовано залишаться в пам'яті кожного учасника майстер-класу.