Звіт про роботу служби у справах дітей Приютівської селищної ради за 2020 рік

  • 675

Фото без опису

02.06.2020 року на території Приютівської територіальної громади розпочала діяльність служби у справах дітей Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Рішенням виконавчого комітету Приютівської селищної ради №79 від 22.07.2020 року затверджений та виконується «План заходів щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2020-2021 роки».

Визначено пріоритетним напрямком діяльності селищної ради реалізацію державної політики щодо сприяння національному усиновленню, влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку, піклування, у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Вживаються заходи щодо збільшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування які можуть бути влаштовані до сімей громадян України шляхом висвітлення на офіційному веб-сайті селищної ради статей про розвиток сімейних форм виховання.

Постійно проводиться профілактична робота з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини, протягом  2020 року службою у справах дітей спільно з ПОГ проведено 48 профілактичних рейдів, за результатами яких складено 123 акти, винесено 17 офіційних попереджень батькам за неналежне виконання ними обов’язків, ініційовано 10 притягнень батьків до адміністративної відповідальності з них 8 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності (штрафи та попередження),  1 звільнено від покарання,  виявлено в ході рейдів або вилучено в зв’язку з загрозою для життя та здоров’я протягом 2020 року 9 дітей з них – 3 дітей влаштовано до Кіровоградського будинку дитини, 3 до Новопразької школи-інтернат, 3 до ДБ «Перлинка».

Проводиться профілактична робота з учнями навальних закладів селищної ради, приймалась участь у засіданнях рад профілактики, батьківських зборах та «круглих столах».

Протягом 2020 року до судів передано: 2 позовні заяви про відібрання 4-ох дітей від батьків без позбавлення батьківських прав; 3 позовні заяви про ПБП батьків відносно 14 дітей, 1 заяву про визнання особи недієздатною та призначення опіки з метою захисту прав 2 дітей, 1 позовну заяву про стягнення аліментів на утримання дитини.

Налагоджено співпрацю зі структурними підрозділами селищної ради, старостинськими округами, навчальними закладами селищної ради, КНП «Олександрійська ЦРЛ», дільничними офіцерами поліції Олександрійського РВП Олександрійського ВП ГУНП в Кіровоградській області з питань своєчасного інформування про випадки порушень прав та інтересів дітей, вчинення відносно них насильства, залишення дітей без батьківського піклування.

Питання стану виконання батьками батьківських обов’язків відносно дітей щомісячно розглядаються на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини.

Тримається на контролі питання щодо своєчасної постановки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування які досягли 16 років та осіб з їх числа, що не мають зареєстрованого житла на праві власності або користування на квартирний облік, протягом 2020 року на квартирний облік поставлено 4 дітей та осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

2 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування забезпечені житлом за рахунок субвенції з державного бюджету на 2019 рік.