При виконавчому комітеті відбулося засідання координаційної ради з питань негативних проявів серед неповнолітніх

  • 1254

Фото без опису

З метою реалізації державної політики у сфері попередження правопорушень та інших негативних проявів серед неповнолітніх, 26 березня відбулося засідання координаційної ради при виконавчому комітеті Приютівської селищної ради.

Засідання координаційної ради проводив заступник селищного голови, секретарем ради був начальник служби у справах дітей, а її учасниками директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ; поліцейські офіцери громади; інспектор сектору ювенальної превенції ОРВП та ін.

Під час засідання ради були розглянуті наступні питання: про стан профілактичної та роз’яснювальної роботи з попередження порушень прав та інтересів дітей, попередження дитячої безпритульності та бездоглядності на території Приютівської селищної ради; про взаємне інформування та співпрацю в сфері захисту прав та інтересів дітей на території Приютівської селищної ради. Поряд із цим, присутні заслухали звіт про роботу служби у справах дітей за 2020 рік.

Стосовно першого питання працівники поліції повідомили, що ними спільно зі службою у справах дітей тримається на контролі стан утримання та виховання дітей в кризових сім’ях, сім’ях які потрапили в СЖО, щотижня проводяться профілактичні рейди під час яких проводяться профілактичні бесіди, лекції з батьками та дітьми, проводяться профілактичні виїзди до навчальних закладів селищної ради, приймається активна участь у засіданнях рад профілактики, батьківських зборах, круглих столах, проводяться перевірки місць торгівлі щодо заборони продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім, проводяться систематичні перевірки місць відпочинку та дозвілля молоді в нічний час, профілактика безпритульності та бездоглядності, порушень прав дітей, профілактика насильства в сім’ї, булінгу тощо.

Ярослав Коряковцев пояснив членам координаційної ради, що загалом на території селищної ради налагоджене взаємне інформування між відділами та службами в сфері захисту прав та інтересів дітей, натомість маються проблеми з інформуванням служби та органів поліції з боку адміністрації ЗЗСО та ДНЗ Приютівської селищної ради. Звернено увагу на активну співпрацю у даному напрямку з Протопопівським ЗЗСО, Цукрозавдоським ЗЗСО, Недогарським ЗЗСО, Користівстким ліцеєм, Лікарівським ЗЗСО та ОПАЛ.

За результатами ретельного розгляду питань, які були заслухані на координаційній раді, виконавцям надано рекомендації з метою належного вирішення нагальних питань.