Ряд важливих для розвитку громади рішень було прийнято на черговій сесії Приютівської селищної ради

  • 505

Фото без опису

20 квітня відбулася чергова сесія Приютівської селищної ради VIII скликання.

Депутати розглянули й затвердили чимало питань, які зокрема стосувалися надання дозволу КП «Водолій» на укладення договорів фінансового лізингу для придбання спецтехніки — трактора «Беларус-82.1», навантажувача, ковша 2,0 м (0.64 куб. м.), відвалу для снігу та розгортання ґрунту, навісного обладнання екскаватора, щітки дорожньої, причепу тракторного самоскидного з надставними суцільнометалевими бортами. Закупівля нової техніки має на меті підвищення рівня добробуту населення, передусім у сфері благоустрою, розвитку комунального сектору щодо стабільного виконання робіт по благоустрою територій громади та централізованого вивезення твердих побутових відходів.

Наступним рішенням внесено зміни до місцевого бюджету Приютівської селищної ради на загальну суму 969,00 тис. грн. Зокрема, розподілено дотацію з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету в сумі 382,40 тис. грн. Відтак, доплату з бюджету вищого рівня спрямовано на оплату за енергоносії закладів загальної середньої освіти.

Поряд із цим, уточнено вільний залишок загального фонду в сумі 343,11 тис. грн, з них: система охорони для будівлі колишньої Костянтинівської школи — 34,87 тис. грн; обслуговування твердопаливних котлів — 17,69 тис. грн; лабораторні дослідження — 49,00 тис. грн; технічне обслуговування систем газопостачання та обладнання — 173,19 тис. грн; проект капітального ремонту системи опалення Войнівського ЗЗСО — 49,44 тис. грн.

За рахунок залишку освітньої субвенції розподілено кошти в сумі 286,16 тис. грн, з них: підзарядка вогнегасників — 25,00 тис. грн; замір опор ізоляції — 23,92 тис. грн; м’ясорубки для їдальнь Войнівського, Лікарівського та Протопопівського закладів загальної середньої освіти — 47,35 тис. грн; захисне оброблення дерев’яних конструкцій даху Косівського ЗЗСО — 50,00 тис. грн; промивка системи опалення Цукрозаводського ЗЗСО — 59,99 тис. грн; поточний ремонт туалету Користівського ліцею — 79,90 тис. грн.

Заслухавши інформацію директора КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ», затверджено в новій редакції порядок забезпечення організації харчування у закладах освіти та принцип організації харчування у закладах загальної середньої освіти Приютівської селищної ради у 2021 році. У зв’язку із достроковим розірванням договору з ФОП Обушко О.М., гаряче харчування з 12 травня 2021 року організовуватиметься шляхом закупівлі продуктів харчування та самостійного їх приготування у закладах освіти. Це забезпечуватиметься за рахунок коштів загального фонду кошторису Приютівської селищної ради.

Цього ж дня, депутати розглянули питання створення трудового архіву, зміни найменування комунальних підприємств та затвердження їх статутів у новій редакції, ряд земельних питань та ін.