Переселенців із Бутівського запросили до участі в інформаційному марафоні

  • 774

Фото без опису

26 квітня у ефірі Суспільного радіо та телебачення Кропивницького згадуватимуть про вибух на Чорнобильській АЕС. В інформаційному марафоні ведучі охоплять і минуле, і сьогодення — пригадають страшні події вибуху та подвиг ліквідаторів, наших земляків; а також говоритимуть про соціальний захист людей, що постраждали внаслідок аварії — стан, проблеми, перспективи.

До однієї з таких розмов запросили мешканців села Бутівське Катерину Галудзіну та Миколу Лісовського, переселенців із Чорнобильської зони. Ефір за участі мешканців громади можна буде переглянути сьогодні о 19:20 год. на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ або згодом на сторінці громади.

Також слухайте на UA: Українське радіо Кропивницький проєкт «Радіомайдан». До ефіру приєднається староста Костянтинівського старостинського округу Олександр Клімов. Говоритимуть про переселення людей з територій, що постраждали від вибуху реактора і допомогу та підтримку місцевих — про життя  переселенців.

«Ці фото зроблені у селі Бутівському Олександрійського району на Кіровоградщині. Село для переселенців із Калинівки Народовицького району Житомирської області побудували разом з кіровоградською проєктно-будівельною фірмою "РАМПА" румунські будівельники, генпідрядна фірма "АРЧІФ" тоді якраз працювала у області, — розповідає редакторка UA: Українське радіо Кропивницький Марія Лебідь. — Запросили їх тому, що в області не вистачало своїх будівельних бригад, оскільки одночасно будували ще два села для переселенців із Житомирської області — село Голубієвичі у Компаніївському районі і Несватково в Олександрівському районі. У Бутівському заплановано було спорудити 225 будинків. Румунські будівельники звели будинки з румунських будматеріалів. Село повністю було  газифіковане споруджена централізована мережа водогону  та каналізації, сільський ФАП,  магазин, тротуари, дороги та інша соціальна інфраструктура».