У Приютівській громаді вшанували пам'ять героїв-воїнів Другої світової війни

  • 780

Фото без опису

Сьогодні Приютівська громада, як і вся Україна та світ, вшановує День пам’яті та примирення — символ перемоги над нацизмом. Саме в цей день, 76 років тому, нацистська Німеччина оголосила про капітуляцію у Другій світовій війні.

З цієї нагоди, у Приютівці вшанували пам'ять героїв-воїнів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його. До покладання квітів до обеліску долучилися керівництво селищної ради, представники установ, школярі та небайдужі жителі.

Звертаючись до присутніх, селищний голова Андрій Коломійцев відзначив, що за роки війни Україна постраждала більше, ніж будь-яка інша країна Європи: понад 8 мільйонів українців віддали свої життя у боротьбі з нацизмом. Тому ця дата є нагадуванням про страшну трагедію, а також застереженням, що не можна силою вирішувати конфлікти між народами.

Відзначимо, що в кожному старостинському окрузі також провели заходи, присвячені пам’яті загиблих, що полягли у боротьбі за визволення України та перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. У багатьох на верхньому одязі була символіка Дня пам’яті та примирення, котрі напередодні виготовляли учні закладів освіти громади.