Селищний голова та секретар ради відвідали ветеранів Другої світової війни – жителів громади

  • 547

Фото без опису

З нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, селищний голова Андрій Коломійцев та секретар ради Вікторія Лисенко відвідали ветеранів Другої світової війни – жителів громади.

На жаль, тих, хто безпосередньо пам’ятає криваві події 1939-1945 років у громаді залишилось зовсім мало – лише троє ветеранів, які є прикладом мужності та відваги, прикладом до наслідування. Це, зокрема: Володимир Чорновол 1921 р.н. (с. Косівка); Михайло Бережний 1924 р.н. (смт Приютівка); Палажка Дудник 1929 р.н. (смт Приютівка).

Очільники громади не лише теплими словами привітали цих визначних людей, а передали їм подарунки від Приютівської селищної ради − продуктові набори та матеріальну допомогу по три тисячі гривень.

Поряд із цим, ветерани отримали щорічні разові виплати, які зросли у порівнянні з попереднім роком. Про це йдеться у постанові від 8 квітня 2021 р. № 325 «Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Відзначимо, що представники селищної ради також відвідали з подарунками осіб, прирівняних до учасників бойових дій.