Учениця Користівського ліцею бере участь у III етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів МАН

  • 618

Фото без опису

Впродовж 14-17 травня в Україні проводиться найбільший конкурс-захист науково-дослідницьких проєктів МАН. У переліку робіт 2021 року – наукова розвідка учениці 9 класу Користівського ліцею Анастасії Бабій, присвячена аналізу ономастичного простору в романі Василя Шкляра «Характерник». Це твір відомого сучасного письменника про реальні події в Запорозькій Січі, про легендарного кошового Івана Сірка, про козацьку честь і гідність.

«Онімний простір роману «Характерник» дуже широкий, адже тут не тільки історичні персонажі, а й вигадані герої, топоніми, які окреслюють місця подій у ХVІІ столітті. Нами виявлено оніми всіх розрядів, ужитих в романі Василя Шкляра «Характерник» (антропоніми, фіктоніми, топоніми, хрематоніми, фітоніми, етноніми, хрононіми тощо); установлено смислове навантаження власних назв, співвідношення різних ономастичних розрядів у романі; вивчено стилістичну роль ужитих у творі онімів», – зазначила авторка наукової розвідки.

Закликаємо проголосувати за учасницю конкурсу-захисту перейшовши за посиланням: https://jasu2021.com/innovation-details.php?id=356&cat_id=&cat_name=&fbclid=IwAR3CmGfojVxNcvEgLiavMomN9P_G9oh_kDJUYiRaSgAUPL__v1UPoQe5r4s