На сесії Приютівської селищної ради прийнято чимало рішень, які вплинуть на життєдіяльність громади

  • 807

Фото без опису

21 травня відбулася 9-та чергова сесія Приютівської селищної ради. Після оголошення депутатських запитів, заяв та звернень присутні перейшли до розгляду питань порядку денного.

З метою приведення у відповідність до вимог діючого законодавства України з питань надання адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП Приютівської селищної ради та уніфікації назв деяких адміністративних послуг, внесено зміни і затверджено їх оновлений перелік.

Враховуючи тенденції щодо зменшення кількості учнів в с. Недогарки та з метою забезпечення умов здобувачам освіти для здобуття якісної освіти, раціонального і ефективного використання наявних ресурсів у галузі освіти, вирішено змінити найменування Недогарського ЗЗСО І-ІІІ ст. − ЗДО на Недогарський ЗЗСО І-ІІ ст. − ЗДО. Керівнику вищезазначеного закладу освіти доручено здійснити заходи, пов’язані зі зміною найменування закладу, згідно з чинним законодавством.

Щодо діяльності міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, яке зокрема трактоване в Законі України «Про повну загальну середню освіту» та через неповне завантаження закладу через карантинні обмеження, виникла необхідність припинення юридичної особи – Войнівського МНВК. Депутатам було запропоновано розглянути відповідний проєкт рішення та зазначено, що працівники навчального закладу забезпечуватимуться працевлаштуванням, а приміщення комбінату буде передане на баланс Войнівського ЗЗСО та використовуватиметься за цільовим призначенням.

У ході сесії внесені деякі зміни до показників бюджету громади, визначених у рішенні Приютівської селищної ради від 24 грудня 2020 року № 108 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2021 рік». Поряд із цим, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 травня 2021 р. № 468-р, затверджено субвенцію з державного бюджету на будівництво пішохідного мосту через р. Інгулець в смт Приютівка та с. Войнівка в обсязі 10 млн. грн.

На порядок денний також виносилась пропозиція звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо сприяння у проведенні Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання продажу земель сільськогосподарського призначення, втім не була підтримана більшістю голосів.

Окрім того, депутати розглянули та ухвалили ряд питань, які зокрема стосувалися затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність учасникам бойових дій, внесення змін до договорів оренди земельних ділянок та ін.