Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

  • 852

Фото без опису

26 травня у Приютівській селищній раді відбулося десяте у 2021 році засідання виконавчого комітету. Першочергово члени виконкому розглянули заяви жителів сіл Войнівка, Протопопівка, Косівка та смт Приютівка щодо надання їм матеріальної допомоги на лікування.

З нагоди відзначення Міжнародного Дня захисту дітей, та з метою сприяння творчому саморозвитку, самореалізації та підтримки обдарованих дітей та дітей з кризових категорій сімей затверджено План заходів з відзначення у громаді свята, присвяченого дітям.

Розглянувши звернення директора Цукрозаводського ЗЗСО І-ІІІ ст. - ЗПО надано дозвіл на видалення сухостійних та аварійних дерев, а також дерев, які досягли вікової зрілості у кількості 5 штук на території навчального закладу.

Серед інших проектів рішень, що вимагали термінового розгляду виконавчого комітету, стали питання винесені Службою у справах дітей. Враховуючи Протокол засідання комісії з питань захисту прав дитини від 24.05.2021 року та матеріалів, що надійшли до служби, члени виконавчого комітету надли дозвіл на зарахування на цілодобове перебування та навчання малолітньої дитини 2012 р.н., яка проживає у с. Косівка до комунального закладу «Знам’янська спеціальна школа КОР». Зокрема, розглянуто питання вилучення із родин малолітніх дітей з сіл Войнівка та Протопопівка.

З метою збереження прибережної захисною смуги Войнівського водосховища, погоджено встановлення обмежувача руху (смт Приютівка, пров. Береговий, буд. 2). Разом із тим, голову правління «ОСББ Стільф» зобов’язали забезпечити безперебійний доступ на прибудинкову територію в разі потреби техніки спецслужб.

Затверджено склад комісії та Положення про присудження стипендії обдарованим учням. Стипендії присуджуватимуться за особисті досягнення учням, які навчаються у 5-11 класах закладів загальної середньої освіти Приютівської селищної ради віком до 18 років та досягли високих результатів у навчанні й стали переможцями та призерами олімпіад з навчальних предметів.

З метою забезпечення підготовки матеріально-технічної бази закладів освіти Приютівської селищної ради до сталої роботи у новому 2021/2022 навчальному році, затверджено відповідний план заходів. Як зазначила директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ», в цілому на підготовку закладів освіти до роботи у новому навчальному році та в осінньо-зимовий період необхідно 3500,992 тис. грн.

Керуючись ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та п. 4 ст. 80 Бюджетного кодексу України, виконавчий комітет затвердив звіт про виконання бюджету Приютівської селищної  ради за І квартал 2021 року:  по доходах в сумі 36 416 470,59 грн., у т.ч. по загальному фонду - 35 313 048,22 грн., по спеціальному фонду - 1 103 422,37  грн.; по видатках у сумі 36 761 397,66 грн., у т.ч. по загальному фонду - 35 734 400,84 грн., по спеціальному фонду - 1 026 996,82 грн.

Серед інших питань, які розглянув виконавчий комітет: відзначення ювілейної дати; зміна адреси об’єкта нерухомого майна; внесення змін у графік роботи КУ «Центр культури і дозвілля»; перелік та вартість платних послуг, що надаються закладами культури; встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання, збирання та вивезення ТПВ на території Войнівського, Костянтинівського, Косівського старостинських округів.