Дослідження бібліотек: «Сучасна молодь у стилі української незалежності»

  • 1103

Фото без опису

Бібліотеки КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради прийняли участь у Всеукраїнському соціологічному дослідженні «Сучасна молодь у стилі української незалежності», яке спрямоване на виявлення ставлення молоді до важливих сфер життєдіяльності в умовах української незалежності.

Метою дослідження було здійснити моніторинг думки сучасної молоді щодо важливих для них сфер життєдіяльності у стилі української незалежності. Основними завданнями дослідження є:

1. З’ясувати ставлення молоді до умов соціально-економічного життя в Україні.

2. Визначити рівень задоволення умовами для професійного розвитку та життя сучасної молоді в Україні.

3. Виявити пріоритетні сфери та основні проблеми молоді, які потребують уваги і вирішення на державному рівні.

4. З’ясувати бачення молоді щодо покращення загальноосвітнього розвитку, потреб у дозвіллі, отриманні якісної інформації.

5. Визначити рівень зацікавленості сучасної молоді змінювати/вдосконалювати українську державу.

Результати дослідження показало, що Сучасна молодь – це ровесники незалежності, й ті, хто дещо молодші; а також ті, хто брав участь, або був свідком двох революцій української модерної історії (Помаранчевої та Революції гідності), і ті, хто під час цих подій був ще дитиною.

За умови належної підтримки духовного, інтелектуального та фізичного потенціалу такий потужний людський ресурс, як сучасна молодь, є запорукою досягнення високого рівня економічного, політичного, суспільного розвитку в цілому.