Шукаємо батьків-вихователів для дитячого будинку сімейного типу

  • 796

Фото без опису

У Приютівській громаді заплановано відкриття ще одного дитячого будинку сімейного типу, у якому проживатимуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Метою створення такого будинку є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як зазначає начальник служби у справах дітей Ярослав Коряковцев, дитячий будинок сімейного типу − окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі,  які беруть на виховання та спільн проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку. Зокрема, Приютівська селищна рада готова надати зацікавленим особам житловий будинок із земельної ділянкою та господарськими будівлями у селі Бутівське.

Наразі у громаді успішно функціонує два дитячих будинку сімейного типу, в яких виховується одинадцять дітей. Тож закликаємо створювати ДБСТ і змінювати життя дітей на краще!

Якщо ви сім’я, або особа, маєте досвід виховання дітей і бажаєте подарувати своє тепло дітям, які залишились без батьківської опіки та стати батьками-вихователями звертайтеся до служби у справах дітей за телефоном (095) 497-55-71 та КУ «Центр надання соціальних послуг» (098) 941-48-71.