У Приютівці відбулося штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту

  • 458

17 червня відбулося штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області (із залученням органів з евакуації) щодо ліквідації надзвичайних ситуацій у разі виникнення аварії на залізничному транспорті на території Приютівської селищної ради.

Керівником тренування була керівник районної ланки – голова районної державної адміністрації Ольга Коріненко. Керівником робіт з ліквідації надзвичайної ситуації призначено заступника голови Валерія Больбота.

Під час тренування задіяні служби цивільного захисту району. Також відпрацювала розрахунково–аналітична група та районна комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головною метою тренування є перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту району до виконання завдань за призначенням.

За затвердженим сценарієм на північній околиці селища Приютівка на залізничному переїзді сталося умовне зіткнення потягу з автомобілем. Внаслідок "аварії" сталося пошкодження цистерни з витоком небезпечної хімічної речовини – хлору в кількості 500 літрів. "Постраждав" водій автомобіля.

Заплановані заходи з ліквідації загроз та надзвичайної ситуації відпрацьовані в повному обсязі. Теоретична та практична частини - виконані.

Органи управління та сили цивільного захисту районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області продемонстрували готовність щодо ліквідації надзвичайних ситуацій у разі виникнення аварії на залізничному транспорті (із залученням органів з евакуації).

Олександрійська районна державна адміністрація