У Приютівській громаді буде Мистецька школа

  • 708

Фото без опису

На черговій сесії Приютівської селищної ради було прийнято рішення про створення сучасної форми закладу освіти у сфері культури − Мистецької школи. Такий заклад стане середовищем для розвитку творчого мистецького потенціалу громадян, їх художньо-естетичного розвитку.

Тривалий час громада користувалась послугами Новопразької дитячої музичної школи, у Приютівській філії якої навчається близько 40 дітей з декількох населених пунктів. Втім, створення власного такого закладу − це потреба часу і громади.

Мистецька школа наразі знаходиться на стадії вирішення організаційних питань – це створення відповідної належної документації, а також призначення директора закладу. Далі планується перехід діючих вчителів з Приютівської філії Новопразької дитячої музичної школи до Мистецької школи Приютівської селищної ради.

Заклад розпочне свою освітню діяльність саме з музичного напрямку. Далі вивчатиметься можливість введення нових творчих напрямків – хореографії чи художнього мистецтва; зокрема, створення структурних підрозділів, у тому числі й відокремлених.